The Hoogvliet Zinkopeters Recording Sessions

De heren bandleden hebben de laatste jaren flink geinvesteerd in hun 'gear'. Jos Bergwerff speelt inmiddels op een heuse Fender Jazz Bass, en schafte daar onlangs een vintage Hofner bas bij aan. Ruud Wijmans beschikt, naast z'n 'vintage' Hagstrom, sinds kort ook over een Fender Telecaster en een Gibson Les Paul Studio (helemaal uit Duitsland, dus dat moet goed zijn). Peter Devilee heeft in 2009 zijn droom van een Gibson Les Paul Custom in vervulling laten gaan, en in 2010 daar een heuse martin D-28 bijgekocht. Hij had al een Fender Stratocaster (uit 1973) en een Ibanez Artist (nog van Japanse makelij, dus van voor 1982). Tenslotte heeft Thomas Bergwerff een rasechte Ludwig drumkit aangeschaft. Zowel Peter als Thomas hebben ook budget vrijgemaakt voor recording apparatuur, harddisk recorders, microfoons, compressors, etc.

Probleem was natuurlijk: waar doe je zoiets? Een betaalbare ruimte is niet alleen moeilijk te vinden, maar moet bovendien ook nog een aardige acoustiek hebben. Daar wist Thomas wel raad mee: gewoon de ontvangstruimte van het bedrijf waar hij werkt. Dit bleek inderdaad een gouden greep. Alle ruimte, geen kosten, alle zaterdagen beschikbaar, en prima acoustiek. Kortom, niets stond een lekkere vette demo in de weg! Dat gebeurde dus in 2009, waarvan het resultaat hier gepost is. Het jaar daarop bleken de heren bedrijfsleiders toch niet erg gecharmeerd van het idee dat er met enige regelmaat in hun prachtige ontvangstruimte zoiets banaals als popmuziek geproduceerd werd. Dus werd er vanaf juni 2010 uitgeweken naar de oefenruimte van het Symfonisch Blaasorkest Spijkenisse. Ook een prima ruimte, en... met airco! Dus ook in de zomer kon er gewoon doorgewerkt worden, beste vrienden! Deze ruimte heeft echter twee nadelen, de locatie is nogal afgelegen, en de akoestiek is niet ideaal. Daarom werd er in December 2011 weer gewerkt in de ruimte Muziekvereniging Overschie: gunstig gelegen langs de A4, en met een heel aardige "studio" akoestiek.

De ruimte in Overschie lag in een oud pand, midden in de woonwijk. Dus moest er goed opgelet worden dat er niet teveel gedoe met omwonenden zou ontstaan over geluidsoverlast, wat een keer in de avond misging. Toch was het een prachtige ruimte voor opnames, omdat de akoestiek redelijk in balans gebracht was, en er een hoog plafond in zat. Helaas besloot de gemeente in 2015 de boel te gaan renoveren, en kon de Muziekvereniging hier niet meer terecht. De Zinkopeters besloten toen begin van dat jaar een oud idee eens echt op te pakken, namelijk een vakantiehuisje huren buiten het vakantieseizoen, zodat er op het terrein niemand aanwezig zou zijn, en niemand dus last zou hebben van het geluid. Het eerste experiment vond plaats in het weekend van 6-8 februari 2015. Plaats van handeling: Camping D'n Aanloop, Lage Mierde, in Brabant.

De sessies (omgekeerd chronologisch):